A megfelelő anyagleadás nyomdai terméke sikerének a kulcsa

Segítünk az anyagleadás kritériumaiban

Adathordozók:

– CD, DVD
– USB adathordozó
– kb. 10MB-ig email: info@kapitalis.hu
– FTP, melyhez hozzáférést az info@kapitalis.hu címen kérhet tőlünk
– webes fájlküldő rendszerek, felhő tárhelyek (Mammutmail, WeTransfer, Dropbox, Google Drive, stb…)

 

Fájlformátum:

– Nyomdakész CMYK kompozit (composite) PDF vagy kompozit PostScript anyagok.
– A zárt állományok (PDF, PS) tartalmáért a felelősség a megrendelőt terheli, ezért kérjük, az anyag leadása előtt körültekintően ellenőrizzék azokat!
– Nyitott állományokat (Corel, Word, QuarkXPress, InDesign, stb.) nem áll módunkban fogadni. Amennyiben mégis ragaszkodik ezen formátumokhoz, úgy tudunk belőle PDF állományt készíteni, melyet visszaküldünk ellenőrzésre és amennyiben rendben találta csak akkor használjuk fel.

 

Dokumentum:

– A lehető legnagyobb gondossággal járunk el, de egyértelműen nem tudunk minden leadott szöveget elolvasni. Kollégáink az ellenőrzés, a montírozás vagy már a nyomtatás során észlelt hibák esetében szólnak és értesítjük a megrendelőt.
– A dokumentumot lehetőleg egy fájlban, oldalakra bontva, álló pozícióban, egyértelmű megnevezéssel kérjük.
– Oldalpár NE legyen! A vákát/üres oldalak is legyenek a dokumentumban, mert csak így maradhat helyes a kilövési sorrend.

 

Fontok:

– minden esetben kérjük a fontok görbézését vagy beágyazását
– fekete szövegek esetében K=100% az ajánlott

 

Színek és képek:

– Az állományokat Fogra51 vagy Fogra52 színprofillal kérjük.
– Direkt színt tartalmazó munkák esetén csak Pantone C, CVC színeket fogadunk el, illetve Pantone szín csak akkor maradjon, ha az levilágítási szín. Amennyiben mégis marad direkt szín, a négyszínes levilágításokhoz azokat színre bontjuk, de a helyes színre bontásért, színhelyességért felelősséget nem tudunk vállalni.
– négyszínes állományú tördelésekben a képek CMYK színrendszerben, melyek lehetőség szerint ne tartalmazzanak beépített színprofilt
– fekete-fehér állományokban pedig Grayscale formátumban legyenek
– a képek felbontása 300 dpi legyen
– legnagyobb lefedettség/felület kitöltés ne haladja meg a 300%-ot

 

UV lakk, dombor, aranyozás, stancforma:

– Formalakk, dombor, aranyozás esetén: külön állományként vagy az állomány külön oldalaként 100% feketében, a grafikával megegyező illesztési jelekkel ellátva kérjük.
– Stancolt anyag esetén külön állományban vagy az állomány külön oldalaként vektoros stancrajz, rajta a grafikával és megegyező illesztési jelekkel, vágójelekkel ellátva kérjük.

 

Vágójelek, hajtásjelek:

Lehetőség szerint minden legyen bejelölve a dokumentumban, ami a vágást, a hajtást illetve a későbbi feldolgozást (perforálás, bígelés stb) segíti, mert így elkerülhetőek a hibák valamint a felesleges egyeztetések. A jelek ne érjenek bele a kifutó területébe.

 

Méretek, kifutó:

A leadott dokumentum trim box (vágáskeret) mérete és az ajánlatkérésben/megrendelőben feltűntetett méret legyen azonos és mm-ben megadva! (Szélesség X Magasság mm)
A kifutó min. 3-3 mm, de max. 5-5 mm legyen.

 

Könyvgerinc:

Puhafedeles, kartonált könyveknél lehet számított méret alkalmazni, de a legjobb megoldás, ha egyezteti cégünk munkatársaival, nagyon szívesen segítünk! Keménytáblás könyv esetében mindig modellt készítünk és az alapján adjuk meg a táblaborító rajzot!
Copyright © 2023 Kapitális Nyomda. Minden jog fenntartva. 
Készítette az Activium