Fejlesztéseink pályázati támogatással

Folyamatosan törekszünk cégünk fejlesztésére, hogy a lehető legjobb, leghatékonyabb szolgáltatásokat nyújthassuk ügyfeleinknek

A kedvezményezett neve:
KAPITÁLIS Nyomdaipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A fejlesztés tárgya, célja:
Nyomdaipari kapacitások bővítése és technológia fejlesztés a KAPITÁLIS Kft-nél.
A szerződött támogatás összege:
29,46 Millió Ft vissza nem térítendő támogatás és 58,92 Millió Ft visszatérítendő hitel.
A támogatás mértéke:
30%
A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.3-8.3.4-16-2017-01585
A projekt tartalmának bemutatása:
A Kapitális Kft. fő tevékenysége nyomdaipari tevékenység: nyomás, kötészet, befejező műveletek. Stratégiaicéljaink között egyrészt a technológiai eljárások folyamatos modernizálása, az előállítható termékek körének bővítése szerepel, illetve a működés hatékonyabbá tétele és a kapacitások bővítése is fontos cél, elsősorban azért, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak. Társaságunk az előbbiekben felsorolt célok megvalósítása érdekében a pályázati projekt keretében egy technológiafejlesztési és kapacitásbővítő programot valósít meg.
A projekt keretében beszerzésre került 1 db Keqiang ZFM-1000 típusú automata keménytábla készítő berendezés. A gép önállóan képes a borító anyagok adagolására, diszperziós ragasztóanyaggal való megkenésére, pozícionálásra. Nagy igénybevételre tervezték. Főbb jellemzői: PLC vezérlés, max sebesség 15-25 tábla/perc, maximális feldolgozható méret 600×1050 mm, lemezvastagság 1-3 mm, borítóanyag 105-210 g/m2, energiaigény 18kW. Automatikusan, nagy pontossággal, gyorsasággal és kiváló minőséggel tudja elvégezni a papírbetáplálást, a ragasztást, a kartonbetáplálást, a pozicionálást és a hajtogatást.
A projekt megvalósításában közreműködött a Hesse Trade Kft.
(Galéria: 1. és 2. kép)
Frissítés – 2018. március
Folytatódott a pályázati projekten belül a technológiai modernizáció. Beszerzésre került 1 db Horizon automatizált irkakészítő berendezés, mely funkciók gazdag választékát kínálja, moduláris fejleszthetőségének köszönhetően lehetővé teszi a piac növekedésével való lépéstartást. A gép főbb műszaki jellemzői: szimpla produktum max. sebesség 5000 A5 irka/óra, dupla produktum sebesség 9000 irka/óra, maximális irka vastagság 6 mm, ívméret 356×508 mm. A papírsúly 64 g-tól 157 g.ig lehetséges, borítónál 64 gtól 300 g-ig. Hajtási kapacitás 2-20 ív, bígelés max 2 mm. A projekt megvalósításában közreműködött a Horizon GmbH.
(Galéria: 3. és 4. kép)
Frissítés – 2019. szeptember
Újabb mérföldkőhöz érkezett vállalkozásunk. Beszerzésre és üzembe helyezésre került 1 db automata viszkozitás vezérlő berendezés, mellyel a Keqiang ZFM gép kiegészítve sokkal nagyobb precizitás és munkaminőség érhető el. Főbb jellemzői: üzemi hőmérséklet 0-45 C, színes érintőképernyős kezelőfelület, állítási lehetőség: denzitás hőmérséklet, vízadagolás ideje, mértéke, gyakorisága, ragasztótartály felfűtésének ideje, készenléti idő. Valós idejű viszkozitás értékek kijelzése. A gép mellett vásároltunk 1 db automata melegenfóliázó berendezést (SW-820 típusú). A fóliázás egy felületnemesítési eljárás, mely jelentős részben hozzájárul a címkék és csomagolóanyagok esztétikusabbá tételéhez, megfelelve így a piac legmagasabb szintű kívánalmainak is. Főbb jellemzői: fóliázás sebessége 0-65 m/perc, alapanyag vastagsága 100-500 g/m2, maximális méret 820×1050 mm.. A projekt megvalósításában közreműködött a Hesse Trade Kft.
(Galéria: 5. és 6. kép)
A projekt eredményeként bővült a vállalkozás nyomdai gyártókapacitása. A beruházás és a modern gépek segítségével sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani. A projekt eredményeként ügyfeleinknek olyan szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amelyre eddig nem voltunk képesek. Korszerűsödött a vállalkozás gépi infrastruktúrája, növekedett a nyomdai műveletek hatékonysága. Az előzőeknek köszönhetően már rövidtávon javul a vállalkozás eredményessége és versenyképessége. A projekt hozzájárult a munkahelyek megőrzéséhez, további munkahelyek kialakításához.
A projekt befejezési dátuma:
2019.10.20.

 

Támogatói alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA)
Copyright © 2023 Kapitális Nyomda. Minden jog fenntartva. 
Készítette az Activium