Kézzelfoghatóvá tesszük nyomdai terveit

Digitális és ofszet nyomtatás, kötészet, könyvgyártás

Kapitális Nyomda – a hely, ahol az évek alatt nem változott semmi és közben minden változott

A Kapitális Nyomda egy magyar vállalkozás, nyomda, tanácsadó és olykor barát. Az aktuális sorrend pillanatonkét változik, mert számos ügyfelünkkel szinte már baráti kapcsolatot alakítottunk ki. Az a vállalkozás, ahol a kollégák és ügyfeleink hűségét években mérik.
Habár ugyanaz a név, ugyanaz a cég és telephely, ugyanaz az ígéret és különleges élmény; mindez idővel még nagyobb lett. Egyetlen személlyel és 20 m²-es garázzsal indult a vállalkozásunk, 2020-ban már 39 fővel és 900 m² csarnokkal rendelkezett.

MIBEN SEGÍTÜNK?

Ismerje meg szolgáltatásainkat!

Ofszet nyomtatás

Ofszet nyomtatással azoknak segítünk, akik igényes egyedi vizuális kommunikációs anyagok tervezésénél az utolsó fázisig kimagasló eredményekre, emlékezetességre, költséghatékonyságra törekednek; nagy példányszámban gondolkodva.
Az eljárást tiszta és éles nyomat, ezáltal egyenletes és magas minőség jellemzi. Gépeink automatikus színvezérlő rendszerekkel van felszerelve, hogy garantálják a nyomtatás egységességét.
Előnyei:
  • A nagy példányszámban készülő, kiváló minőségű nyomdai termékek előállításának leggyakoribb módszere.
  • Alacsony darabonkénti ár. Mivel a nyomólemezek elkészítési költsége egyszeri, a teljes nyomtatás darabszámra oszlik szét.
  • Akár különlegesebb kivitelű papírtípusok és speciális egyedi festékek (CMYK, Pantone, fluoreszkáló vagy fémes) is szóba jöhetnek, nagyobb rugalmasságot biztosít a különböző típusú felületek esetében is (sokféle bevont és bevonat nélküli papír, vászon, műanyag felhasználása megoldható).

Digitális nyomtatás

A digitális nyomtatás gyorsabb és egyszerűbb technológiájával azoknak kedvezünk, akik kisebb mennyiségeknél kifizetődőbb végeredményre és akár változó adatképességre vágynak – darabonként egyedi kód, név vagy cím is kivitelezhető.
A digitális nyomtatás rendkívül gyorsan beállítható, a lendületes kivitelezés megvalósítója. Ez azt jelenti, hogy kis számú nyomtatást végezhetünk el akár néhány óra alatt is.
Előnyei:
  • Kisebb példányszám esetén gazdaságos. Mégis magas minőségű nyomdai termékek jönnek létre.
  • Gyorsabb és egyszerűbb technológia. Alacsonyabb minimális mennyiségi elvárással.
  • Színes eredmények. Olyan papírt használ, amely már védőréteggel van bevonva; a tinta a papír tetején ül és nem szívódik fel. Mivel a digitális nyomtatás a már átlátszó bevonattal ellátott papír tetejére nyomtat, a színek fényesebbek és élénkebbek lehetnek az emberi szem számára.

Kötészet

Könnyen hordozhatóvá és bizonyos szituációkban könnyen olvashatóbbá is válhat egy könyv, ha a megfelelő és ideális kötészeti eljárást válasszuk hozzá. Esztétikailag is fokozzuk egy nyomdai anyag megjelenését. A kötészeti eljárások költség, tartósság és megjelenés szerint változnak, segítünk a döntésben.
Különböző nyomdai befejező műveletekkel különlegesebbé tesszük a nyomdai anyagokat. Látványos felületkezeléssel érjük el, hogy a nyomdai anyagok üzenete, az élmény még emlékezetesebben rögzülhessen.
Varrott kötés
A keménytáblás kötés a legtartósabb módszerként ismert, ennél a módszernél felvarrjuk az íveket, ezáltal erős, tartós kötést hozunk létre. A kemény borítós könyvek nyersen vágott típusánál a borítót egy síkban vágjuk le a könyvblokkal, a könyv oldalai „antikvárabb” megjelenésűek lehetnek.
Ragasztott kötés
A tartalmi oldalakat rugalmas ragasztóréteggel kötjük össze, ahol a kötés hővel aktiválódik. Ezáltal a könyv ívei egy menetben egyesülnek. Fontos: a ragasztókötés csak akkor eredményez tartós kivitelt, ha a ragasztó és a papír összhangja biztosítva van. Alacsony és közepes költségeket jelent és általában kéz a kézben jár vele a vékony papírhasználat, ezért a végeredmény könnyű és kényelmes a kéznek, puha és kemény borítás esetében is kivitelezhető. Hot-melt és PUR ragasztást is tudunk kivitelezni.
Irkafűzött
Fűződróttal kötjük össze a hajtott íveket. Magazinoknál, folyóiratoknál, kis katalógusoknál a leggazdaságosabb kötéstípus, de a leköthető oldalak száma korlátozott.
További kötészeti eljársainkról kérjük keressen minket bizalommal.

Referenciáink

A kezdetektől napjainkig

Kézzelfoghatóvá tesszük nyomdai anyagait

Mindent megteszünk, hogy munkánkkal emlékezetessé válhassunk az Ön számára. Az elkészült anyagokkal pedig Ön válhasson emlékezetessé mások szemében. Vegye fel velünk a kapcsolatot, beszéljünk a projektjéről.
Copyright © 2023 Kapitális Nyomda. Minden jog fenntartva. 
Készítette az Activium