Pályázatok

„Befektetés a jövőbe”

A kedvezményezett neve:
KAPITÁLIS Nyomdaipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:
Kapacitásbővítés és technológia fejlesztés a KAPITÁLIS Kft-nél új eszköz beszerzésével.

A szerződött támogatás összege:
132,92 Millió forint.
A támogatás mértéke:
50 %.

A projekt tartalmának bemutatása:
A Kapitális Kft. fő tevékenysége nyomdaipari tevékenység: nyomás, kötészet, befejező műveletek. A fejlesztés célja a gyártáshoz kapcsolódó, új termelő eszköz beszerzése volt. A projekt keretében beszerzésre került 1 db Heidelberg Speedmaster XL 75-5 ofszet nyomógép. A gép képes egy 5. szín - direkt szín - nyomására. A berendezés segítségével elérhető, hogy a 4 szín nyomása után egy menetben le lehessen pl. lakkozni a terméket. A világszínvonalú, nagy teljesítményű ofszet nyomdagép segítségével sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani. A projekt eredményeként korszerűsödött a vállalkozás gépi infrastruktúrája, növekedett a hatékonysága, javult a versenyképessége.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2016. 04. 30.

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.1-15-2015-00380


„Befektetés a jövőbe”

A kedvezményezett neve:
KAPITÁLIS Nyomdaipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:
Nyomdaipari kapacitások bővítése és technológia fejlesztés a KAPITÁLIS Kft-nél.

A szerződött támogatás összege:
A támogatás mértéke: 30%
A szerződött támogatás összege: 29,46 Millió Ft vissza nem térítendő támogatás és 58,92 Millió Ft visszatérítendő hitel.

A projekt tartalmának bemutatása:
A Kapitális Kft. fő tevékenysége nyomdaipari tevékenység: nyomás, kötészet, befejező műveletek. Stratégiai céljaink között egyrészt a technológiai eljárások folyamatos modernizálása, az előállítható termékek körének bővítése szerepel, illetve a működés hatékonyabbá tétele és a kapacitások bővítése is fontos cél, elsősorban azért, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak. Társaságunk az előbbiekben felsorolt célok megvalósítása érdekében a pályázati projekt keretében egy technológiafejlesztési és kapacitásbővítő programot valósít meg.

A projekt keretében beszerzésre került 1 db Keqiang ZFM-1000 típusú automata keménytábla készítő berendezés. A gép önállóan képes a borító anyagok adagolására, diszperziós ragasztóanyaggal való megkenésére, pozícionálásra. Nagy igénybevételre tervezték. Főbb jellemzői: PLC vezérlés, max sebesség 15-25 tábla/perc, maximális feldolgozható méret 600x1050 mm, lemezvastagság 1-3 mm, borítóanyag 105-210 g/m2, energiaigény 18kW. Automatikusan, nagy pontossággal, gyorsasággal és kiváló minőséggel tudja elvégezni a papírbetáplálást, a ragasztást, a kartonbetáplálást, a pozicionálást és a hajtogatást.
A projekt megvalósításában közreműködött a Hesse Trade Kft.Frissítés - 2018. március
Folytatódott a pályázati projekten belül a technológiai modernizáció. Beszerzésre került 1 db Horizon automatizált irkakészítő berendezés, mely funkciók gazdag választékát kínálja, moduláris fejleszthetőségének köszönhetően lehetővé teszi a piac növekedésével való lépéstartást. A gép főbb műszaki jellemzői: szimpla produktum max. sebesség 5000 A5 irka/óra, dupla produktum sebesség 9000 irka/óra, maximális irka vastagság 6 mm, ívméret 356x508 mm. A papírsúly 64 g-tól 157 g.ig lehetséges, borítónál 64 gtól 300 g-ig. Hajtási kapacitás 2-20 ív, bígelés max 2 mm. A projekt megvalósításában közreműködött a Horizon GmbH.Frissítés - 2019. szeptember
Újabb mérföldkőhöz érkezett vállalkozásunk. Beszerzésre és üzembe helyezésre került 1 db automata viszkozitás vezérlő berendezés, mellyel a Keqiang ZFM gép kiegészítve sokkal nagyobb precizitás és munkaminőség érhető el. Főbb jellemzői: üzemi hőmérséklet 0-45 C, színes érintőképernyős kezelőfelület, állítási lehetőség: denzitás hőmérséklet, vízadagolás ideje, mértéke, gyakorisága, ragasztótartály felfűtésének ideje, készenléti idő. Valós idejű viszkozitás értékek kijelzése. A gép mellett vásároltunk 1 db automata melegenfóliázó berendezést (SW-820 típusú). A fóliázás egy felületnemesítési eljárás, mely jelentős részben hozzájárul a címkék és csomagolóanyagok esztétikusabbá tételéhez, megfelelve így a piac legmagasabb szintű kívánalmainak is. Főbb jellemzői: fóliázás sebessége 0-65 m/perc, alapanyag vastagsága 100-500 g/m2, maximális méret 820x1050 mm.. A projekt megvalósításában közreműködött a Hesse Trade Kft.A projekt eredményeként bővült a vállalkozás nyomdai gyártókapacitása. A beruházás és a modern gépek segítségével sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani. A projekt eredményeként ügyfeleinknek olyan szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amelyre eddig nem voltunk képesek. Korszerűsödött a vállalkozás gépi infrastruktúrája, növekedett a nyomdai műveletek hatékonysága. Az előzőeknek köszönhetően már rövidtávon javul a vállalkozás eredményessége és versenyképessége. A projekt hozzájárult a munkahelyek megőrzéséhez, további munkahelyek kialakításához.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2018.06.30.

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01585


„Befektetés a jövőbe”

A kedvezményezett neve:
KAPITÁLIS Nyomdaipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:
A vállalkozás versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció alkalmazásával.

A szerződött támogatás összege:
14 950 000 Ft
A támogatás mértéke:
50%

A projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés célja a gyártáshoz kapcsolódó, új, innovatív megoldásokat képviselő termelő eszköz beszerzése volt, amellyel a jelenlegi tevékenységeinkhez kapcsolódóan lényegesen jobb minőségű termék, hatékonyabb munkavégzéssel gyártható. A projekt keretében beszerzésre került 1 db színes digitális nyomdagép (típusa Canon imagePRESS C8000VP). A beszerzett színes digitális nyomdagép modern technológiát képvisel mind a teljesítmény, mind a vezérlés tekintetében. A gép páratlan termelékenységet biztosít számos különböző nyomathordozó esetén 350 g/m2-ig, 80 A4 oldal/perc sebességgel. A gépet különösen a kis példányszámú megrendelések esetén tudjuk a leghatékonyabban használni. A modern gép segítségével sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani, így ezzel a géppel is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2018.10.05.

A projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.8-17-2017-01658